HEI3..SEMUA...
Ingat orang Mesia xdpat mkn "bihun Singapure"..Boleh laa...
untuk pengetahuan semua..hari saya telah belajar bgaimana hendak memasak mknn nie..
Ia sangt mudah (mcm kowang buka kulit kcng tue laa..)..
yang penting kena ad bihun laa..lau tidak mna nk jadi..Nma agie Bihun Singapun..mstilah ad bihun..xkn nk letak mee kowt an..
Cara-cara dia seperti ini ..
1.bihun direndam dahulu
2.bwg dan ikan bilis di blend
3.tumiskan bhn yang di blend tadi sehingga naik bau
4.masukkn udang,sawi,lobak merah,fish cake,garam dan perasa..
5.masukkn bihun yg telah tadi gaulkan bersama
6.masuk kan serbuk lada hitam dan di gaulkan lagi....sehingga masak
Mudah kan..!!
Ingat orang Mesia xdpat mkn "bihun Singapure"..Boleh laa...
untuk pengetahuan semua..hari saya telah belajar bgaimana hendak memasak mknn nie..
Ia sangt mudah (mcm kowang buka kulit kcng tue laa..)..
yang penting kena ad bihun laa..lau tidak mna nk jadi..Nma agie Bihun Singapun..mstilah ad bihun..xkn nk letak mee kowt an..
Cara-cara dia seperti ini ..
1.bihun direndam dahulu
2.bwg dan ikan bilis di blend
3.tumiskan bhn yang di blend tadi sehingga naik bau
4.masukkn udang,sawi,lobak merah,fish cake,garam dan perasa..
5.masukkn bihun yg telah tadi gaulkan bersama
6.masuk kan serbuk lada hitam dan di gaulkan lagi....sehingga masak
Mudah kan..!!
3 comments:
heheheee....nampak sedap!
boleyh aku try nanti hahaa...
bagus3..jagn lpe post pada ak yea.hehe..fik, ad ke bihun China yea..?? Singapura jer ad..xkn negra xda kot..
bihun rendam ngn air sejuk bukan air panas...
Post a Comment